We steunen elkaar op belangrijke momenten in ons leven, maar staan ook voor elkaar klaar op een doodgewone doordeweekse dag. Die momenten zijn niet in geld te vertalen. Maar dat centrale punt op belangrijke momenten moet wel onderhouden worden. Jouw kerk kost geld. De erediensten, de vele activiteiten, de verwarming, de verlichting, personeelskosten, pastorale en missioniare projecten – het zijn kosten die gemaakt worden om de kerkdeuren open te houden, en u en vele anderen welkom te heten. Daarom is er de actie Kerkbalans.

Kerkbalans is de grootste financiële inzamelingsactie van Nederland. In de Protestantse Gemeente Grou-Jirnsum organiseert de actie in januari/februari. Vrijwilligers brengen enveloppen rond, met daarin een brochure, een brief én een reactieformulier. Dat formulier wordt vervolgens weer opgehaald. En dan breekt een spannend moment aan: krijgt de gemeente de begroting rond op grond van de toegezegde bedragen?

Solidariteitskas
Wist u dat elke kerk voor elk belijdend lid €5 afdraagt aan de Solidariteitskas? Gemeenten die tijdelijk niet ‘zelfvoorzienend’ zijn, kunnen er een beroep op doen en zo helpen wij elkaar ook een beetje.