Benefietdiner

Deze zomer hopen wij een bijzondere reis te maken: met een groepje van 8 personen vertrekken wij voor 3 weken naar Rio de Janeiro-Brazilië om daar vrijwilligerswerk te gaan doen samen met Robert Smit. Robert bekommert zich al meer dan 30 jaar om de straatkinderen in Rio: hij bezoekt ze in de favela’s (krottenwijken), zorgt voor onderwijs en probeert ze bij te staan in hun dagelijkse strijd tegen crack en de verleidingen van de drugsbendes.
Robert is onlosmakelijk verbonden aan de Stichting Help Mij Leven uit Nederland https://www.helpmijleven.org/Voor deze Stichting en Robert Smits, maar vooral voor de kinderen, willen wij deze zomer iets betekenen. Daarvoor hebben we geld nodig, niet voor de reis of het verblijf want dat betalen we zelf. Wél voor materialen, verf, en geld om zowel in de krottenwijken als op de boerderij zoveel mogelijk werk te kunnen verzetten.
Daarom organiseren wij op 3 juni a.s. een uniek benefietdiner waar we 120 mensen hopen te ontmoeten. Alle details vinden jullie hieronder.

Uitnodiging

Tovert u weer een glimlach op de gezichten van de kinderen in de favela’s van Rio de Janeiro ? De chef-kok van Landgoed Lauswolt, Kees Meinderts, kookte jaren in het drie Michelinsterren restaurant ‘De Librije’ en ook nog voor voormalig president Obama, maar zal op 3 juni a.s. voor een gezelschap van 120 personen een heerlijk viergangendiner presenteren. Samen met aanstormende topchefs van het Friesland College, bezorgt hij de gasten een bijzondere avond met regionale producten en een Braziliaanse twist.

Help mij leven

De opbrengst van deze avond komt ten goede aan Stichting Help mij Leven. Deze stichting zet zich al meer dan 30 jaar in voor de straatkinderen die leven tussen de drugsbendes in Rio. Deze zomer vertrekt een aantal mensen uit Grou en omstreken naar Rio en Pequeri, om onderkomens op te knappen in de sloppenwijken waar de kinderen worden opgevangen, les krijgen, sporten of verblijven. De reis en het verblijf betalen we zelf. Het geld dat wij ophalen met dit diner gaat naar Robert Smits en zijn team van Stichting Help mij Leven, die voornamelijk van donaties afhankelijk is, zodat we veel werk kunnen verzetten tijdens ons verblijf daar.

Samenwerking Friesland College en andere partners

Het Friesland College werkt mee aan dit unieke evenement; het diner vindt plaats in het net gemoderniseerde en sfeervolle Grand Café van het Friesland College en studenten zetten zich belangeloos in om u een onvergetelijke avond te bezorgen. Op dit moment zijn wij nog druk in overleg met diverse (Friese) musici om hen een optreden te laten verzorgen. Het voortreffelijke eten, de belangeloze medewerking van de professionals, het bijzondere gezelschap en de hoop die u geeft aan de kinderen, maken het diner tot een exclusieve belevenis.

Reserveer nu!

We heten u graag vanaf 18.30 uur van harte welkom in het Grand Café van het Friesland College. Reserveer snel, want het aantal stoelen is beperkt. De kosten van een stoel zijn € 100,= inclusief bijpassend wijnarrangement. Reserveer uw kaarten via helpmijlevengroep2019@gmail.com. U mag natuurlijk ook meerdere kaarten reserveren voor bijvoorbeeld uw vrienden en familieleden. Of bezorg uw zakelijke relaties een exclusieve en voor Friese begrippen unieke avond. Voor vragen en reserveringen kunt u ook contact opnemen met Marieke Meinderts via 06-28275611.

Kunt u niet komen, maar wilt u ons wel financieel steunen dan kan dat via https://www.pifworld.com/nl/groups/vOCtupn9PeQ/groep-2019. Wilt u meer weten over het diner en de voorbereidingen? Volg ons dan op Facebook via Fries Benefiet Diner. Graag tot ziens op maandag 3 juni 2019 !

Reinier en Trees Nummerdor – Jan Meinderts – Almar Seinen – Sita Olivier -Sjirk en Muriël Seinen – Marieke Meinderts

Download hier de flyer