Doe je mee ( deel 2)

In vorige nieuwsbrief hebben we jullie gevraagd om “mee te doen”. Om op een praktische manier handen en voeten te geven aan het gemeente zijn in Grou/Jirnsum. Een oproep om je als vrijwilliger aan te melden als koster, als schoonmaker, als vlaggenist of als tuinman of-vrouw.

Op dit moment hebben zich al voldoende vlaggenisten en kosters aangemeld. Dat is fantastisch nieuws ! Bovendien hebben zich ook mensen gemeld die geen gemeentelid zijn, maar toch iets willen betekenen in en voor de Sint Piter. Daar zijn we minstens zo blij mee; een prachtig voorbeeld hoe we kerk voor en door het dorp kunnen zijn.

Voor de tuinploeg hebben zich inmiddels twee mensen aangemeld. Ook dat is heel erg fijn. Om te voorkomen dat al het werk op de schouders van deze twee personen komt, zouden we nog graag wat extra vrijwilligers aan deze tuinploeg toe willen voegen. Dus heb je groene vingers, vind je het fijn om buiten in de tuin werk te doen en wil je je daarvoor inzetten; meld je dan aan via kerkenraad@sintpiterkerk.nl of bij één van de kerkenraadsleden.

Tot slot de schoonmakers: op dit gebied is het helaas erg stil gebleven qua vrijwilligers. Natuurlijk kunnen we een schoonmaakbedrijf in de arm nemen, maar wij zouden dat als gemeente met elkaar toch ook in moeten kunnen vullen? Net zoals we met elkaar de sportkantine, de school of de repetitieruimte van orkest of koor met ouders of leden schoonhouden. Dat kan natuurlijk ook in onze mooie Sint Piterkerk. En zoals zo vaak geldt: vele handen maken licht werk.

Daarom nogmaals onze vraag: doe je mee? Laat het ons weten.

De kerkenraad

Over de auteur